Μονές Αγίου Όρους

Αναχωρήσεις: 8/11, 22/11, 13/12, 10/1, 24/1, 7/2, 21/2, 6/2, 20/2

Το Άγιο Όρος είναι ο πυρήνας της Ορθοδοξίας. Δεν είναι απλά μια εμπειρία, είναι διαδρομή ζωής.

Στην εποχή της τεχνολογίας και της ταχύτητας, ένας απλός εκκλησιασμός μοιάζει πλέον με όαση μέσα στην έρημο. Πόσο μάλλον ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στο “Περιβόλι της Παναγίας”, την Αθωνική Πολιτεία όπου θα βιώσουμε τις λειτουργίες, το τελετουργικό, την Αγιορείτικη κουζίνα, θα περπατήσουμε σε μοναδικά μονοπάτια, θα δούμε Άγια Λείψανα, θαυματουργές εικόνες, μοναδικά Βυζαντινά κειμήλια. Οι Αγιορείτες Πατέρες άγρυπνοι εδώ και 10 αιώνες, κρατούν το Άγιο Όρος αλλά και την Ορθοδοξία ζωντανή, πνευματική, μυστηριακή. Ένα ταξίδι αυθεντικό μέσα στη χιλιόχρονη διαδρομή της χριστιανοσύνης που συνοδεύει ειδικευμένος συνεργάτης μας με 25ετή και πλέον εμπειρία στο είδος.

Πρόγραμμα

1 1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ουρανούπολη - Άγιο Όρος

Αναχώρηση από Αθήνα με το τραίνο ή αεροπορικώς. Άφιξη νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη και μεταφορά με
mini van (οδικώς) στην Ουρανούπολη. Τακτοποίηση των διαμονητηρίων και επιβίβαση στο πλοίο για Δάφνη
- Άγιο Όρος. Άφιξη στη Μονή που θα μας φιλοξενήσει. Αγιορείτικο καλωσόρισμα στο Αρχονταρίκι με καφέ, ρακί, και λουκούμι και εν συνεχεία τακτοποίηση στον ξενώνα της Μονής για την διαμονή μας. Η πρώτη ημέρα της επίσκεψής μας περιλαμβάνει ξενάγηση στην περιοχή γύρω καθώς και ξενάγηση εντός της Ιεράς Μονής. Παρακολούθηση της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού.(16:00 - 17:00) Το τυπικό περιλαμβάνει: Ακολουθία του Εσπερινού, Τράπεζα με τους Αγιορείτες Πατέρες, Απόδειπνο, Θεία εξομολόγηση (προαιρετικά), Προσκύνηση Αγίων Λειψάνων, Πνευματικό διάλογο - ομιλία με Γέροντα της Μονής, εφόσον το τυπικό το επιτρέπει.

2 2η μέρα: Άγιο Όρος

3 3η μέρα: Άγιο Όρος - Ουρανούπολη - Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Σημαντικές σημειώσεις:
• Για ευκολία στις μετακινήσεις δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση βαλίτσα, αλλά κάποιο
back pack με τα απολύτως απαραίτητα.
• Η διαμονή στις Ιερές Μονές εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα φιλοξενίας
• Η φιλοξενία μας θα είναι μεταξύ των Ιερών Μονών Βατοπεδίου - Μεγίστης Λάβρας Αγίου Παύλου - Διονυσίου - Γρηγορίου - Ξενοφώντος - Κουτλουμουσίου - Ιβήρων - Παντοκράτορος.
• Επιτρέπεται η φωτογράφηση στους εξωτερικούς και προαύλιους χώρους των Μονών, όχι εντός των εκκλησιών.
• Το γκρουπ ή την ομάδα οδηγεί στο Άγιο Όρος έμπειρος συνοδός.Κωδικός Εκδρομής: MS232

Επιστρέψτε